Alışveriş

En Kurtarıcı Trençkot Kombinleri

Bahar aylarının yıldız parçası trençkotlarla en güzel kombinleri yapmanın tam zamanı! Klasik, modern, spor, sofistike tarzda elbiseler veya pantolonlarla birbirinden farklı trençkot kombini yapabilirsin. Beli kemerli, uzun kesim, cep detaylı, kumaşı kendinden desenli, oversize, düğmeli veya etek bölgesinden volanlı pek çok farklı trençkotla farklı stillere bürünebilirsin!

Spor-şık bir görünüm arıyorsan, eşofman takımlarından, İspanyol paça pantolonlara kadar tüm giyim parçalarını, beli kemerli, düğmeli oversize trençkot modelleri ile tamamlayabilirsin. Sofistike veya klasik stilden vazgeçemiyorsan, desenli ve cep detaylı trençkotlar ile günümüz moda trendlerine uygun bir görünüm yakalamak senin elinde!

Trençkot Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Trençkot seçerken ilk olarak hangi stili ön plana çıkarılmak istediğini belirlemelisin. Klasik bir tarz için düz kesim, belden kemerli ve bej renk trençkot modelleri kurtarıcın olacaktır.  Deri trençkot modelleriyle, daha sofistike ve dikkat çekici bir stil yansıtabilirsin. Trençkot seçerken dikkat edilmesi gereken diğer detaylar şu şekildedir:

  • Her kombinde kurtarıcı bir renk arıyorsan klasik renkleri tercih edebilirsin. Camel, bej, krem ve siyah gibi renkler her sezon kurtarıcın olacaktır. Biraz sıra dışı bir görünüm arıyorsan, mavi, sarı gibi canlı renkli trençkotları tercih edebilirsin.
  • Eğer kilolarını kapatacak bir model arıyorsan kemerli modelleri tercih edebilirsin.
  • İnce vücut yapısına sahip ve uzun boylu isen diz altına kadar uzanan trençkot modelleri tam senlik!
  • Kısa boylular diz hizasında veya diz üstünde biten trençkotları tercih ederek daha uzun bir görünüm elde edebilirler.

Trençkot İle Spor Kombinler

İlgili Makaleler

Spor trençkot kombinleri için cep detayları bulunan ve kolları bol kesim tasarlanan trençkot modellerini tercih edebilirsin. Kemer tokası bulunmayan veya spor düğme detayları bulunan tasarımlar spor kombinleri bir adım öne taşıyacaktır.

Spor kombin oluştururken kullanılabilecek trençkot modelleri şunlardır:

  • Oversize trençkotlar,
  • Yağmurluk kumaşından tasarlanan bol kesim trençkot,
  • İri düğmelere ve cep detaylarına sahip desenli trençkotlar,
  • Karpuz kol tasarlanan trençkotlar,

Cepli ve bol kesim spor trençkotlar ile kombinlenebilecek en güzel parçalar ise spor eşofman takımları veya geniş kesimli keten pantolonlar olarak bilinir. Basic siyah veya beyaz bir t-shirt ile kombinleyeceğiniz dikkat çekici eşofman altı ile birlikte bol kesim bej renk trençkotları rahatlıkla eşleştirebilirsin.

Klasik Şıklığı Trençkot İle Tamamlayın

Klasik şıklık denildiğinde akla düz siyah elbiseler, şık kesime sahip kumaş pantolonlar ve stil gömlek modelleri gelir. Bu klasik parçalarla geniş gömlek yaka kesimine sahip, düğmeli, uzun kesim trençkotları kombinleyebilirsin. Geniş gömlek yaka kesimine sahip trençkotlar her zaman klasik stilini bir adım öne çıkaracak ve güçlü bir imaj verecektir.

Beyaz bir gömlek ile bol kesim kumaş pantolonu lacivert renkli, uzun, kemeri tokalı bir trençkotla tamamlayabilirsin.

Trençkotlar sadece günlük klasik stilde değil davetler için seçtiğiniz abiye giyim parçalarında da tamamlayıcıdır. Örneğin pul payetli siyah bir elbise ile siyah deri, uzun kesim trençkotları kullanarak sıra dışı bir stili oluşturabilirsin. Klasik stilinize modern detaylar katacak bu kombinler, şık bir görünümü beraberinde getirir.

Klasik şıklıktan vazgeçemeyenlerin seçebileceği bir diğer trençkot modeli ise hakim yaka trençkotlardır. Özellikle pötikare kumaştan üretilen hakim yaka trençkotlar, klasik stilde star parçanın trençkot olmasını sağlar. Desenli trençkot modelleri ile kombin yapılırken trençkot içerisinde kullanılan parçaların basic olmasına veya çok hareketli desenler içermemelerine dikkat edilmelidir.

Oversize Trençkot Modası

Oversize trençkot modelleri her stili spor-şık, modern bir görünüme taşıyacaktır. Klasik pantolon ve gömleklerin üzerine kullanacağınız oversize bir trençkot ile klasik görünümünü tek parça ile spor-şık bir stile dönüştürebilirsin.

Eğer ezberleri bozan bir tarzı sergilemek istiyorsan, yeşil, pembe gibi renklerin klasik trençkot rengi bej ile birleştirildiği, yağmurluk kumaşından tasarlanan trençkotları tercih edebilirsin. Bu parçaları 2022’nin trend parçaları olan bol kesim kot, keten, kumaş pantolonlar ve oversize gömlekler ile kombinleyebilirsin. Zincir kolyeler, güneş gözlükleri ile kombinine farklı bir hava katabilirsin.

Yıldız Parçası Trençkot Olan Kombinler

Yıldız parçası trençkot olan kombinlerde genel olarak dikkat çekici trençkot modelleri ile daha sade parçaların eşleştirildiği görülür. Örneğin, büyük düğmeli, siyah veya bej renkli trençkotlar ile basic elbiseler kombinlediğinde, trençkot asıl vurgu yapılmak istenen parça haline gelir.

Siyah oversize bir tişört ve siyah slim fit kot pantolonlar ile uzun topuklu çizmeler ve uzun kesim siyah deri trençkotları kombinlemek yine dış giyim parçasını bir adım öne taşımayı sağlar.

Boya Göre Trençkot Seçimi Nasıl Olmalı?

Kısa boylu kişiler, kesimi yere kadar uzanan trençkotları tercih etmemelidirler. Uzun trençkotlar kısa boylu kişilerin olduklarından daha kısa görünmelerine sebep olur. Özellikle diz hizasında veya bel hizasında tasarlanan trençkotlar kısa boyluların kullanımına uygundur.

Kiloya Göre Trençkot Seçimi Nasıl Olmalı?

Basen bölgesi geniş ve balık etli kişiler, etek bölümünde volan veya pile detayları olan trençkotları tercih etmekten kaçınmalıdır. Pile ve volan ayrıntıları kiloları olduğundan daha fazla gösterecektir. Daha çok klasik ve düz trençkot kesimi, balık etli kişilerce tercih edilerek,  daha ince bir görünüm elde edilebilir.

heqa

2014 yılında kurulan Esra Keskin Demir kadının stilinde, kasaba hayatının ufak detayları, kent yaşamının getirdiği modern tasarımlara dokunarak hayat bulur. Bu yüzden zamansız, sade ve her daim özgündür. 2019 yılı itibariyle yine Esra Keskin Demir tarafından kurulan HE-QA markasında da aynı çizgi devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu