Moda

Tesettür Giyim Tüyoları

Hicap olarak adlandırılan daha modern bilinen adı ile tesettür giyim Müslüman kadınların giyim şekillerini özetlemektedir. Bu giyim şekline göre tesettür giyimde kollar, bacaklar, boyun bölgesi ve saçlar kapatılır, yüz kısmı ise açık kalır. Tesettür giyim için birçok farklı tarz vardır ve seçenekler her geçen gün artmaya devam etmektedir.

Bilinenin aksine tesettür giyimde tercih seçenekleri az değildir. Bu şekilde giyinmeyi tercih eden her kadın için kendi tarzlarını yansıtabilecekleri ve birbirinden farklı giyim modelleri vardır. Ancak bu seçenekleri tercih ederken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Şık bir görünüm kazanmak için doğru parçalar ve doğru renkler seçmek oldukça önemlidir.

Şık Bir Tarz İçin Tesettür Pantolon Kombini

Tesettür giyimde kadınları en çok zorlayan şüphesiz ki pantolon seçimidir. Pantolonların üzerine uzun tunik tarzı kıyafetler giyildiğinden dolayı tercih edilen pantolonun görünümünde bazı form bozuklukları meydana gelebilir. Bundan dolayı özellikle pantolon tercihlerinizde en doğru forma sahip pantolonu seçme gerekir.

Son zamanların trendleri arasında olan havuç pantolonlar, plazzo paça adı verilen geniş paçalı pantolonlar tesettür giyimi tercih eden kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle trend modayı takip eden ve bu şekilde giyinmek isteyen kişiler tercihlerini daha çok havuç pantolonlardan yana yapabilirler.

Plazzo adı verilen geniş paça formuna sahip olan pantolonlar üzerine tunik giyildiğinde formsuz bir görünüm oluşturabilir. Ancak havuç paça pantolonlarda paça kısmına inildikçe darlaşan bir görünüm olduğundan dolayı formun korunması daha kolay olacaktır. Plazzo pantolon kombibnlerinde ise doğru parçalar seçmek gerekir. Örneğin bu tip pantolonların üzerinde salaş model gömlekler veya aynı şekilde salaş model hırkalar tercih edilebilir.

Şık Bir Tarz İçin Tesettür Pantolon Kombini

Tesettür Ceket Pantolon Kombin Hataları

Tesettür giyim tarzlarında ceket ve pantolon takımları oldukça sık tercih edilmektedir. Hem şık bir görünüme sahip olan hem de oldukça kullanışlı olan bu takımların tercih edilmesinde ise yapılan belli başlı hatalar vardır. Ceket ve pantolon kombinlerinde özellikle ceket boyu ve bolluğuna çok dikkat etmek gerekir. Ceketlerin olması gerekenden uzun veya kısa olması şık bir görünümden uzaklaşmanızı sağlar.

En uygun olan ceket boyu kalça kısmının hemen altında biten boydur. Kalça kısmından daha uzun olan ceketler kişilerin boyunun olduğundan daha kısa görünmesine neden olacaktır. Bununla birlikte tesettür takım kombinlerinde aynı renkleri tercih etmek çok sık karşılaşılan bir durum olsa da günümüze göre biraz demode kaldığını kabul etmekte fayda vardır. Birbiri ile zıt renkli veya ton sür ton adı verilen teknik kullanılarak tercih edilen takım kombinleri de oldukça trend bir görünüm kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Tesettür Ceket Pantolon Nasıl Giyilmelidir?

Tesettür ceket pantolon kombinlerinde dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar vardır. Öncelikle kişiler vücut tiplerinin farkında olmalı ve bu şekilde giyinmelidirler. Aksi durumda çok güzel parçalar bile seçilmiş olsa da şık bir görünüm yakalamak mümkün olmaz. Özellikle ceketler tercih edilirken sadece tek parça olarak giyilmemelidir.

Ceket ve pantolon aynı renkte takım şeklinde tercih edilmek isteniyorsa ceketin içerisinde farklı renk bir kazak giymek ve bu kazağın rengini başörtüsü ile aynı tercih etmek şık bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır. Fiziğinizin daha düzgün bir görünüm kazanması için ise tercih edeceğiniz pantolonların paça kısmına doğru daralan modeller olmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede üzerinize çok bol bir ceket dahi giymiş olsanız olduğunuzdan daha fit bir görünüm kazanırsınız.

Tesettür Giyimde Aksesuar Seçimi

Sadece tesettür giyimde değil açık giyim tarzında da aksesuar kullanmak seçtiğiniz kıyafetlerin bir bakıma parlamasına yardımcı olur. Bir kıyafeti süsleyecek ve tarzınıza uygun hale getirecek en önemli parçalar aksesuarlardır. Tesettür giyimde aksesuar tercihi kısıtlı gibi görünse de bu tamamen yanlış bir algıdır. Tesettürlü giyinmeyi tercih eden bir kişi doğru başörtüsü bağlama tekniği ile küpede takabilir, doğru kol ölçüsüne sahip bir üst tercih ettiğinde bir bileklik, bilezik veya saati de oldukça rahat bir şekilde kullanabilir.

Bu aşamada önemli olan tercih edilen parçaların, tercih edilecek aksesuarlarla olan uyumudur. Örneğin şık bir ceket pantolon kombini yapılıyorsa bu kombinde kolye kullanmak göz yorucu bir görünüm kazanmanıza neden olabilir. Ceket pantolon tercihlerinizde daha çok saat veya bileklik takmaya öncelik vermelisiniz. Ancak uzun bir tesettür elbise giymeyi düşünüyorsanız uzun ve elbise rengine uyumlu kolyeler kullanmak doğru seçenek olacaktır.

heqa

2014 yılında kurulan Esra Keskin Demir kadının stilinde, kasaba hayatının ufak detayları, kent yaşamının getirdiği modern tasarımlara dokunarak hayat bulur. Bu yüzden zamansız, sade ve her daim özgündür. 2019 yılı itibariyle yine Esra Keskin Demir tarafından kurulan HE-QA markasında da aynı çizgi devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu