Alışveriş

Doğru Tonlarla Işıltını Parlat!

Kıyafet seçimlerimiz, gün içindeki duygularımız üzerinde en az yaşadıklarımız kadar etkili! Bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek bu. Özellikle de kadınlar için! Tercih ettiğimiz renkler, aksesuarlarımız, kıyafetlerimiz arasındaki renk geçişleri…

Özellikle bazı parçalar var ki, kombinimiz kadar duygularımız için de tamamlayıcı! Mesela örtülü kadınlar için şal ve başörtüsü renkleri. Günlük şal ve eşarp seçimlerimizde genelde renk uyumuna odaklanıyoruz. Ancak cilt alt tonuna uygun bir seçimle gün boyu aynaya daha mutlu bakabilirsin!

Cilt Alt Tonu Nedir?

Cilt alt tonu ve ten rengi aynı değildir, öncelikle bunu belirtelim. Şöyle ki, cilt alt tonunu belirleyen cildin rengi değil deri altındaki pigmentlerin renk yoğunluğu. Soğuk, sıcak ve nötr olarak üç türde cilt alt tonu belirlense de nötr cilt alt tonuna pek rastlanmıyor. Bu sebeple cilt alt tonu genellikle sıcak veya soğuk olarak tanımlanıyor.

Cilt Alt Tonumu Nasıl Belirlerim?

Cilt alt tonunu belirlemek için teknolojiden yararlanmak istersen bazı uygulamaların olduğunu söyleyelim evvela. Pratik yöntemler daha ilgimi çeker dersen, en bilineninden bahsedelim.  Bileklerinin iç tarafını damarların görünecek şekilde gün ışığına doğru uzat. Eğer damarların mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahipsin demektir.

Hem yeşil hem mavi ise nötr demektir. Bir diğer basit yöntem de kâğıt testi. Doğal ışıkta ayna karşısında yüzüne beyaz renkte bir kâğıt tut. Cildin kağıda göre sarımsı bir renkte görünüyorsa sıcak,  pembe bir renkte görünüyorsa soğuk, sarı veya pembe tonlarından birini tam olarak göremezseniz de nötr alt tondasın.

Hangi Renkler Cilt Alt Tonuma Uygun?

Toprak Tonlarıyla Işığını Yansıt!

Eğer sıcak cilt alt tonuna sahipsen, toprak tonları senin için harika bir seçim! Turuncu, bal rengi, kahverengi, sıcak kırmızı, hardal, mercan gibi renklerle ışıltını artırabilirsin.

Mavi ve pastel tonlar ise uzak durman gereken renkler. Yine de maviden vazgeçemem diyorsan,  soğuk havasını biraz yumuşatarak yeşille karışımına yönelip turkuaz tonlarını düşünebilirsin.  Eğer açık renklere ihtiyacın varsa, krem ve açık kahve iyi bir alternatif olabilir senin için.

Soğuk Cilt Alt Tonuna Canlı Renkler!

Cilt alt tonun soğuk ise canlı renkler tam senlik! Zümrüt, koyu mor, lavanta, pembe, buz mavisi, beyaz ve parlak mavi tercih edebileceğin en uyumlu renkler. Siyah, lacivert, gri gibi pastel renkler de yine senin için uyumlu bir tercih olacaktır. Uzak durman gereken renkler ise, nude, sarı ve turuncu gibi sıcak renkler.

Nötr Tonda Renklere Özgürlük!

Her ne kadar sık karşılaşılmadığını söylesek de, eğer cilt alt tonun nötr ise biraz daha şanslısın aslında. Aşırı canlı olmaması koşuluyla sıcak ve soğuk renklerden dilediğini tercih edebilirsin. Lacivert, gül kurusu, bej, nude renkler, gri tenine uyum sağlayacak renkler arasında.

He-Qa Pamuklu Şallarda Yeni Renkler Seni Bekliyor!

Farklı eşarp ve şal modellerini beğenine sunan He-qa’da renkler de her ihtiyaca uygun çeşitlilikte. Başörtüsü modellerinde renk sıkıntısı yaşayanlardansan He-qa seni mutlu etmeye hazır! Pamuklu şal kategorisinde geçtiğimiz yılın en iddialı ürünlerinden olan natural şallarda bu sezon renk sayısı arttı. Bizden söylemesi!

heqa

2014 yılında kurulan Esra Keskin Demir kadının stilinde, kasaba hayatının ufak detayları, kent yaşamının getirdiği modern tasarımlara dokunarak hayat bulur. Bu yüzden zamansız, sade ve her daim özgündür. 2019 yılı itibariyle yine Esra Keskin Demir tarafından kurulan HE-QA markasında da aynı çizgi devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu